Az ember aki ott se volt

 2010.12.16. 10:31

Hír 1. A Parlament megszavazta a magán-nyugdíjpénzátári megtakarítások kisajátítását lehetővé tevő törvényt, ha úgy tetszik a nyugdíjtörvényt.

Hír 2. A szavazásnál nem volt jelent Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Lázár János, Navracsics Tibor pedig nem nem szavazott (meg is büntették 50.000 Ft-ra).

Szó bennszakad, áll leesik

 

Talán nem kell nagyon paranoiásnak lenni, hogy elkezdjük gyártani az összeesküvés elméleteket a témában. Mert kicsit gyanús, hogy 2010 legnagyobb jelentőségű politikai döntése úgy kerül elfogadásra, hogy se a miniszterelnök, se a miniszterelnök-helyettes, sem a kormánypárti frakció frakcióvezetője (a KDNP nem párt, nagy jó indulattal párt karikatúra) nem szavazza meg. Ha Matolcsy György „véletlenül” nemmel szavazott volna, Selmeczi Gabriella pedig igazoltan nem találja meg a Parlamentet a szavazás napján az ember végképp a hasát fogná – ha lenne hozzá kedve.

 

Mert egy ilyen jelentőségű eseménynél elvárná az ember, hogy a miniszterelnök délceg hajóskapitányként vezényelje le a szavazást, vágjon jó képet hozzá, és szorongassa meg a bajtársak kezét, miután elfogadták a jogszabályt. Utána széles mosollyal nyilatkozhatna, esetleg Facebook blogolhatna: igen csak nektek, csak most, megcsináltuk, büszkék vagyunk rá, és baromi jó lesz nemsokára, meglátjátok. Mellesleg nagyon fasza fiúk (és lányok) vagyunk. Ok a politikához gyomor kell, de minek iszik aki nem bírja.

 

Ehelyett megy a sunyítás.

 

Persze jó érv a külföldi út, de könyörgöm: Görögország – EU elnökség ide vagy oda – nem egy amerikai látogatás, közös fényképezkedés Obamával. Le lehet mondani, át lehet tenni egy fontos belpolitikai esemény miatt, ahogy fordítva, a szavazást is el lehetett volna tolni, ha minden kötél szakad. Lázár meg hiába nagy ember itthon, külföldön egy senki – bizonyára el tudták volna viselni a társasága hiányát, ha valóban nagyon meg akarta volna szavazni a törvényt.

 

A kérdés csupán az, mire jó ez az egész. Két ötletem van, egyik sem szép, vagy jó.

Az egyik szerint nem volt meg a bátorság, vagy talán a gyomor, hogy kamerába mosolyogjanak. Ismerve egy magyar átlagpolitikus arcbőrének rinocéroszokhoz mérhető vastagságát, elég valószínűtlen feltételezés.

De akkor elképzelhető, hogy valaki azt hiszi, ennyire hülye a magyar nép, ha nem szavazzák meg, nem is kötik hozzájuk? Elfelejtjük, hogy mennyit győzködtek, fenyegettek, ígérgettek? Vagy menjünk tovább! Talán reménykednek benne, úgy fog tűnni, hogy nem értettek egyet velük, azért nem nyomtak igent?

Ez még Navracsicsnál esetleg működhet, hiszen konzekvensen nem szólalt meg a kérdésben, de a többiek nem egyszer kiálltak a rendelkezés mellett. Rejtély számomra, de tény: ha Orbán ott állt volna a kamerák kereszttüzében, ez a lassan elfáradó ügy is sokkal kisebbet ütött volna, mint így.

 

Jut eszembe: várom a további összeesküvés elméleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://tekozlofiuk.blog.hu/api/trackback/id/tr132519225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy_fehér 2010.12.27. 18:18:36

Kedves Hapci!

Azt hiszem, te túlbonyolítod a dolgot. Nem kell ahhoz összeesküvés-elmélet, hogy megértsük a helyzetet.
Elég, ha csak egy kis pszichológiai ismereteid vannak. Ugyanígy viselkednek azok a gyerekek, akik elvesztették a játékukat, vagy elrontották. Szép lassan, suttyomban, alattomosan addig ólálkodnak a többi gyerek körül, míg meg nem szerzik az övékét. Nem riadnak vissza semmitől. Persze közben görcsölnek, mert minden diktátor típusú ember retteg. Tüneti kezelésként erősködnek, hatalmaskodnak, de ez hozza meg majd számukra a kudarcot, az újabb bukást is.
süti beállítások módosítása